Novi Sad
10.10.2011.
08:17
Pasaž u Dunavskoj 3, u kome se sada nalaze magacini koje koriste obližnje prodavnice, biće adaptiran tako da lokale u njemu mogu koristiti majstori starih zanata kako bi se ove delatnosti sačuvale od zaborava.
  • @ seljak

    10.10.2011 18:30
    "U sretno vreme, gde god da ste stali u Novom sadu, okruzivala vas je njegova lepota sa otvorenim nebom iznad i oko vas."

    Secam se da sam nekada iz pojedinih delova grada u daljini mogao videti recimo krov elektro skole M. Pupin, kupolu sinagoge, toranja Almaske i Saborne crkve, toranj na gradskoj kuci, sat na Petrovaradinskoj tvrdjavi, zgradu Dnevnika, pilon mosta Slobode, Frusku goru, toranj na Crvenom cotu, . . . Danas se gotovo nista od toga vise ne vidi. Nekada sam iz moje ulice, sa trotoara mogao da vidim obronke Fruske gore, krov SNP, zgradu poste, toranj Uspenske crkve i kupolu Sinagoge. Danas ne vidim nista od toga. Svuda okolo zgrade i to sve neke nakaradne, zaklonile vidik i sunce. U po bela dana moram da palim svetlo u sobi jer prirodna svetlost jedva da dopire od zgrada u okruzenju.
  • vbj-c

    10.10.2011 14:20
    @vukajlo...
    Potpuno Vas podrzavam,
    ovo je postalo sve ,samo ne "zastita"...
  • seljak

    10.10.2011 14:18
    @grad "rekonstruise"....
    U sretno vreme, gde god da ste stali u Novom sadu, okruzivala vas je njegova lepota sa otvorenim nebom iznad i oko vas.

    Nije bilo dogradnje,razgradnje,rusenja,
    "renoviranja"...
    Dosli su neki novi ljudi,odlucuju o necemu o cemu pojma nemaju, sve uz obavezan ping-pong...

    Danas je ,zaslugom gradskih "vlasti", Novi Sad postao mesto sa dosta neprijatnim utiskom oko vas.
    Kao da ste u nekom bunaru,omedjeni kicem stilova,boja...
  • Vukajlo

    10.10.2011 09:43
    "Pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture trenutno se rekonstruišu . . . . . . i objekat na uglu ulica Šafarikove i Pap Pavla."

    Ovaj objaket se trenutno nadzidjuje. Dozidjuje se jos jedan sprat sprat i potkrovlje dok se ulicni prozor jednog stana u prizemlju izbija da bi se na njegovom mestu postavio veliki izlog tj. pretvorio u lokal. Spomenik kulture? Malo morgen. Mogao bi neko iz R021 da se proseta do tog coska i fotografise ovo zdanje.
  • 10.10.2011 09:33
    Konačno je Grad uzeo stvar u svoje ruke i još samo da sve bude odrađeno kako valja. Treba sačuvati duh Novog Sada na sve načine. Pozdravljam ideju.
  • Boki NS

    10.10.2011 08:29
    Jos samo da posle toga rekonstruisu i musterije koje ce koristiti usluge tih zanatlija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna